Uusi työvuosi alkaa

Niin se meni taas viiden viikon loma eli puoliska opettajan ja opiskelijan lomasta. Jos tuntuu opiskelijan loma menevän nopeasti, niin rehtorin ja kanslistin loma menee…

Ensin meni vähän ihmetellessä, mistä aloittaisi. Ensimmäisenä laitoin väkäsen lukujärjestysohjelman Kurreen 5. jakson kohdalle. Se teki sen näkyväksi Wilmassa. Oli unohtunut ennen juhannusta. Eipä kukaan kysellyt jakson näkömättömyyttä… Seuraavaksi koulun Facebook-sivuille ja Twitteriin viesti, että rehtori ja kanslisti ovat jälleen töissä. Wilmaan oli tullut myös ensimmäiset pikaviestit. Sitten viesti Wilmassa kaikille opiskelijoille, että lukuvuoden alku lähestyy, päivittäkää valintanne, tilatkaa kirjat jne.

Menin myös katsomaan Kouluta-järjestelmään täydennyshaun tuloksia. Siellä oli kutenkin valinta-ajot kesken, joten tieto jäi saamatta. Tiedot pitäisi olla koulujen nähtävillä viimestään to 4.8., joten uudet opiskelijat saavat tiedon vielä tällä viikolla.

Twitteristä huomasi, että rehtorit ympäri Suomea ovat palanneet koneidensa ääriin. Hyvän lukuvuoden toivotukset sinkoilivat verkkomaailmassa. Facebookista, mutta erityisesti Twitteristä on tullut tärkeä yhteydenpitoväline. Mielenkiintoista nähdä, mikä rooli tulee olemaan muutaman viikon vanhalla Google+:lla.

Tulevan lukuvuoden mielenkiintoinen haaste tulee olemaan kuuden lukion mobiilioppisen hanke. Siinä pyritään ottamaan tablettikoneet eli iPadit tai vastaavat opiskelukäyttöön. Hanke on saanut huomattavan apurahan opetushallitukselta, mutta siinä edellytetään myös osallistuvien koulujen kotikuntien pientä rahoitusosuutta. Hankeryhmä kokoontuu perjantaina Jyväskylään hiomaan suunnitelmaa.

Mielenkiintoista on, että kirjoitimme hankehakemuksen ryhmätyönä Google Docsissa. Itse olen tavannut ”reaalimaailmassa” vain yhden projektiimme osallistuvan henkilön. On tosi mielenkiintoista tavata porukka saman pöydän ääressä!

Tämä blogimerkintä on kirjoitettu kotona keittiön pöydällä iPadilla mehunkeiton lomassa. Hyödynsin siinä WordPressin Appsia iPadille. Näppärä sovellus blogin päivitykseen. Jutun kuva on myös otettu iPadilla.

20110801-210607.jpg

Mainokset

2 comments

  1. Ville Laitila

    Onnea uudelle blogille. Mielenkiintoista seurata, miten tablettien opiskelukokeilut etenevät. Ainakin itselle iPad on kyllä mieluinen laite. 🙂

    Onswipe-mobiiliteeman kautta kommentointi ei muuten onnistunut iPadilla.

    • Kari Rajala

      Kiitos! Olen huomannut tuon saman vastaamisen ongelman Onswipessa, kun yritin kommentoida Jouko Marttilan mainion blogin ”Talouden tulkki” taloudentulkki.wordpress.com/ kirjoitusta. Se on mielestäni esimerkki hyvästä WordPressille tehdystä blogista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s